Friday, June 10, 2011

haish... pagi2 kene hantar kereta servis kt per0dua..

Seri0usly Hari ni kene bangun awal even weekend.. Adoh ! kene hantar kereta aku pergi servis daa.. actually dah hampir 7 bln aku tak hantar kereta servis .. huhu kesian dia.. s0 lepas ni aku hantar kereta aku ke per0dua.. Ni kali ke empat aku hantar kereta servis. terpaksalah prepare duit RM500.. huhuhu .. 
Nk pakai kereta sangat kan ? haa kene la pandai-pandai jaga and hantar servis.. tak kanlah nk pakai cmtu je kan?? s0 nk pakai kereta ni bukanlah mudah pn. Ikutkan naik LRT pn boleh pergi pejabat. Tapi, sometimes kita pn perlukan kereta. Org lain fikir kita yang pakai kereta ni best lah. Boleh pergi mana-mana... boleh bergaya.. Tapi bila di fikir-fikir, nak beli kereta tu kenelah fikirkan banyak faktor. Mana nak fikir minyak kereta, road tax tiap tahun, servis and maintenance, bayar bulanan kereta tu .... kene cuci plak setiap minggu. Jaga kebersihan kereta dalam dan luar... Bila keluar shopping tu, mulalah kunci, and pasang lock yang paling tak boleh dicuri. macam-macamlah ragam org yang dah berkereta. 
Macam aku, dalam kereta aku ni dah macam rumah kedua. Eh ! maksud aku... segala jenis kasut, aku parkir dlm kereta je.. Baju keje yang dah berir0n aku gantung .itu pn lepas ambik dari dobi.. oh ! da lewat ni.. date dengan perodua jam 10.15 a.m.. 
s0, OUT to Perodua ... daaa =)

ni la kereta kesayangan aku... hehe

Argh !! i LOVE my car...

2 comments:

  1. jaga kereta elok elok, jgn sampai dia meragam

    ReplyDelete
  2. ye. ehe mest la kene jaga elok2.. xnk dia meragam

    ReplyDelete