Thursday, June 30, 2011

Review (Rasuk)






Opss aku lupa nk review pasal movie rasuk ni.. sebernanya aku tgk ahad lepas lg.. adoi... ermmmm tp sbb bz sgt smpai tak sempat nk cerita kn??? actually jalan cerita dia ermmmm environment da best.. da oke.. cuma mcm ada je yg kurang.. cerita dia aku ingtkan perempuan tu ada saka ? rupanya dia tjumpa barang lama . ala cm kisah jangan pandang belakang la kiranya.. pandai sgt buka botol jmpa dalam laut.. haaa lebih kurang gtu la.. al kisahnya dia tjumpa pedang samurai ke hape tah aku tak pasti. s0 since dia buka dari sarung tu la benda jahat tu masuk dalam badan dia..

aku mula-mula fikir cite ni cm cite exosit yang emily tuh. gaya cite cmtuh kn? pakai baju putih dok atas katil. katil berpusing-pusing. suara pn dah macam tuh.. huhuhu tapi menghampakan rupanya part tu tak lama pn.. entah. aku tak paham sgt motif cite ni. mmg la berunsurkan dendam.. tp hantu jepun tuh ada ilmu apa smpai jadi roh jahat? patut cite la kan jalan cerita kisah silam tu lebih tepat n di fahami. ini alih-alih cmne hantu jepun tu boleh jadi hantu???

emmmmmm bagi aku cite ni? kira oke la kot... tak seram mana. aku kasi 5/10 laaaa huhu mlm ni nk tgk cite sekali lagi.. ;p (harap-harap best smpai boleh kasi 9/10 da memadai)

Kenapa org slu cakap "Perempuan tu yang RAMPAS bf aku???"





Huish ! entri kali ni bukan aku nk bakee up si perampas or sape-sape. aku cuma tiba-tiba terfikir je. Kenapa boleh jadi perkara mcm tuh. Ada ke lelaki yang di rampas? kalau suami tu lain la.. kalau bab bf ?? hurmmm cmne kalau bf kita yg dok menggatal n curang blakang. main mata mintak no hp bagai, tup-tup bila jadi pape, kita akan salahkn PEREMPUAN??? patut kita hempuk lempang lunyai jantan curang tu lah kn? dah la menipu (sure-sure la dorang menipu cakap SINGLE?) amacam?? salahkn perempuan jgk?? haiyaaaa.....

Aku tak salahkn perempuan jgk. maybe la yg menuduh tu dalam keadaan emosi. yelah tiba-tiba org yang dia sayang sepenuh hati tiba-tiba berubah hati and pilih org lain?? mana tak hangin? tapi beringatlah. kadang-kadang ada perempuan yang btol perampas. menggoda. tapi bagi yang bf dorang dok menggatal apa kes? hurmmmm kita tak tahu apa bf kita buat d belakang kn? s0 jgn la smpai dendam nk simbah asid bagai. what the fish is it???? buang ms. cari je lelaki lain yg btol-btol sayangkn kita..

Macam kes aku, aku tak pastilah aku perampas atau tidak. rasanya tak lah kn? sebab aku tak tahu dia bf org. Alah, selagi kita tak berkahwin, probability kita tuk memilih pasangan paling tepat masih terbuka luas. cumanya aku ralat kenapa ex dia menuduh aku bagai?? tak kan lah smpai pegi cakap aku bg minyak pengasih, guna-guna bagai utk pikat bf dia??? agak-agak la kak.. eh aku pn tak tahu nk panggil dia apa? sbb umonya sm baya mak aku.. huhu bf dia yg konon aku rampas?? tak tua okeh ! baru 26 ... see ? ish.. tak akn la dia tk dapat beza, boleh cakap laki tu mintak putus sbb aku bg minyak pengasih?? hello, aku 25, kau 41 ..

mula-mula masa kantoi tu, dia dah mengamuk bagai. aku tak kisah. tapi perangai jaga la.. Macam-macam hal ragam org. sekarang ni aku sendiri mintak putus. aku pesan lagi suruh dia balik kt ex dia yg dok nk dia lagi. tp dia tak nak.. apa-apa jadi pun aku memang tak nak dah la kt lelaki cmtuh. bukan salah aku pun kakak.. aku sendiri pun tak tahu kisah silam dia... kenapa nk maki aku? kenapa nk dendam aku? dekat bf dia sendiri dia boleh cakap elok-elok . siap burukkan nama aku lg ckp aku sihirkan mereka???? demi ALLAH aku tak main bende halus cmtuh.

Ermmm paling aku sedih, dia ckp dia dendam dgn aku? ish kau nk dendam, pegi dendam bf kau la... satu-satu ayat dia kasi kt laki tu aku bc. dia boleh cakap " aku berdendam dgn budak tuh. dia hancurkan kebahagiaan i.sb dia i hilang u. sb dia u tinggalkn i. sb dia jgk i dah tak gembira"

ish... apasal sbb aku??? kalau nk sgt bf kau balik ambik la ! aku tak kesah kot.. aku muda lagi, boleh cari ramai laki lg.. tp tolongla kau dan bf kau tuh jgn kacau life aku lagi !!!! ...

full stop sekian.. Emo sekjap

Sunday, June 26, 2011

Janganlah guna bomoh untuk dapatkan orang yang kita sayang kn? tak baik...




Haaa gambar dari google ni adalah petikan dari drama bersiri sijundai. Drama cite hantu yang akan di siarkan di TV3. Eermmm nk kata entri aku ada kene mengena dgn gmbr tu, maybe adalah jugak k0t. kalau tak buat apa aku letak picture scary mary ni kn?? haha . macam ayat ngah bengang je kn??? tapi aku memang bengang pn. aku tak suka lah pengamal-pengamal benda cmni. lagi-lagi zaman moden ni. korang mesti fikir benda ni mesti libatkn orang-orang dewasa atau yg berusia?? pernah tak korang terpikir yg umor muda 20-an ni pn ada yg memandai-mandai bomoh bomoh ni?? mesti tak kn? haa... kalau tak ada, tak akan lah drama sijundai ni, pelakon dia muda-muda.. student kolej lagi tuh..

Zaman sekarang apa-apa je pun org sanggup buat. tak kira lah peringkat umor cmne, kalau dah memang niat tak baik, cmtulah.. mula-mula aku pn tak fikir, org-org muda tak kan lah tahu nk guna benda-benda cmni kn? smpailah ada drama ni. memanglah drama ni tak ada kene-mengena dgn sape, tp myb kebetulan dari kisah yg berlaku dalam norma masyarakat kita skang. skang ni org patut berfikiran maju. transformasi . inovasi la kn? ermmmmm kalau yg masih amalkn benda-benda cmtuh, tak takut dosa ke ?? huhuhu dosa menyekutukan ALLAH.. nauzubillah !! .

Aku bukan nk aibkn sesiapa. tapi just bagi pandangan aku je.. ermm.. nk kata aku terkena? tah.. aku pn tak pasti... kalau effect dia teruk, mybe aku ambil tindakan sendiri.. ish ! mintak di jauhkn dari benda cm tuh kn?? tak patutlah kita gunakan bomoh atau cara halus untuk dapatkn seseorang yg kita sayang. kan ke jodoh ada 3 jenis. Jodoh dari ALLAH cinta pandang pertama n kawin. Jodoh dari syaitan ialah apabila kenal dan berkahwin kerana terlanjur dan mengandung. jodoh ketiga adalah dari jin. iaitu berkahwin kerana ilmu sihir yang dikenakan kepada seseorang seperti minyak pengasih? huhuhu kesiannnnnnn.. aku nk jodoh dari ALLAH .. hurmm.

Kenapa dalam dunia moden ni masih ada perkara-perkara mcm ni? huhuhuhu aku bengang jgk la. sbb aku tak nk benda ni berlaku kt diri aku. slot dari sijundai tu sedikit sebanyak adalah memberi kesan kepada aku jgk. Ex gf lelaki aku kawan ni, pengamal sihir. yang aku bengkak sgt, kenapa dia tak nk buat kt si lelaki? kenapa perempuan jg harus terima padah?? Hish tak paham aku.. msej-mesej ugutan dia mmg aku still simpan la kn? maki hamun dia mmg makanan aku tiap hari. masalahnya dia da berpisah dgn lelaki tu 2 tahun lepas. masa tu bayang aku pn tak wujud dalam life laki tuh.

Senang je utk mengelak sihir ni. InsyaALLAH dgn tak tinggal solat, semuanya ALLAH pelihara. tapi takut jgk kn? iblis dan syaitan ni tak akan berhenti mengacau kita smpai ke hari terakhir mereka.. itu janji dia dgn ALLAH. hurmmmmmmm tapi aku still takut la kn? apa-apa pun aku harap tak ada yang kacau lg. aku mls nk campur life dorang lagi. aku dah tinggalkn semua...

Thursday, June 23, 2011

Oke apa pakai tudung .. apa yang xelok right??



Hehehehe entah lah. hari-hari aku asyik tension kan? s0 apa salahnya rini aku cm gila-gila sikit. Entah ! mybe sebab tak tahu nk buat entri apa kot. huhuhu tapi kira oke apa ada jgk aku update status .. mlm ni aku kemas-kemas bilik. lipat baju. iron, bagai. tak tahu kenapa rajin sgt. hehe dalam dok kemas tuh, tetiba aku terpandang tudung-tudung shawl aku. anyway da lama aku tak pakai tudung shawl ni. apa aku pakai? skang ni aku pakai tudung ariani je la. senang and cepat ! dah la aku mlas pakai ank tudung, kira cm lagi la cepat aku main masuk je.. hehehe 1 minit da siap. aku suka pakai ariani pasai dia cantik and terletak je kt muka if memakai. dlu aku tak suka tudung fesyen ni sbb mcm org tua. ahaks ! tapi skg ambik. itu la style aku kn???

Dulu sebelum pakai tudung ariani ni, aku pakai tudung bawal je. alah, tudung dulu-dulu. hehehe bila dah up sikit, baru aku kenal shawl anda seangakatan dgn nya.. hehehe ermm memanglah tudung ni tujuannya utk menutup aurat, tp bila kita pakai macam-macam fesyen ni baru la rasa konfiden dgn diri sendiri. semua org nk cantik and kemas right? s0 perempuan bertudung pn tak ada halangan utk kelihatan cantik and bergaya. siapa cakap bila da pakai tudung, tak bole bergaya? eee salah lah. ! tgk je la wardina pn da tahu. cantik kn beliau bertudung :)


S0 ni jenis-jenis tudung yang aku biasa pakai. aku bantai je apa-apa pun. aha sesuai ke tak dgn aku, aku sendiri tak pasti. ada org kata aku tak sesuai pakai shawl sbb nmpk lagi tembam. ada plak ckp ok, ada plak ckp aku pakai tudung bawal xelok. hurmmmmm apa-apa pun korang tgk sendirilah ! :)

Ni tudung jenis bawal.





Ni plak jenis shawl @ aku sendiri tak tahu fesyen apa (bedal !)





ha skang aku pakai style Ariani la plaks.. senang.. tp sesuai ke? huhuhu





s0 itu je la yang aku boleh kasi. pasai aku dah penat nk upload banyak-banyak. ngee !! da pukoi 12.45 pagi. adoi. esok keje. nk tdo da lah. babai..

Wednesday, June 22, 2011

SPONTANEOUS THURSDAy # 1

Yeay ! heppy Reasearh aku
" STUDY ON INDUSTRIES COMPETITIVENESS MALAYSIA PERFOMANCE
2011"
da siap ! .. huhuhu ni bkn research student master tp
research utk setiap pekerja . huu


nk tahu apa tu Spontaneous Thursday ? pegi blog ni - Syafiq Rosli.




Pensyarah giler2 .. itu aku ! :)

huhuhuh tiba-tiba aku jadi rindu pada pekerjaan lama aku, pada student-student aku yg perangai gila-gila smpai aku turut gila. ehehehe.. maklumlah umo dgn student aku pn beza bape taun jep kot.. xsmpai 5 taun pn. ahahaha tp wlwpun aku lecturer yang sempoi namun aku tetap garang and mereka terpaksa ikut semua perintah aku. cewah ! berlagak la plaks. memang la budak-budak tu akan ikut cakap aku pasai aku yg mark paper final exam mereka kn kn kn??

s0 al kisahnya, lepas je tamat degree in Operations Management kt uitm, aku pn apply keje kt satu IPTS ni. mostly college ni ajor subjek marine, safety health bagai sume tu lah. kos berkaitan lelaki je la.. ermmmm tp sbab kn aku nye kos ms degree dlu byk persamaan dgn kos logistik, so aku dapatlah tawaran jadi lecturer kt ctu. maka bermulalah life aku sebagai seorang pensyarah paling muda :) hehehehe

mula-mula aku mengajar tu memang la aku kene buli. Hoooo dorang tak kenal aku ni garang kot. biarkan. memang mula-mula ada yg mengorat laah. ada yg mengusik. macam-macam. lagi2 muka aku nmpk mcm lembut kn?? lembut ye?? haha ni rupa aku time jadi pensyarah dlu.

hehe suci gler kn? ala itu time aku lepaking mlm-mlm dgn housemate aku yg semuanya lecturer kt kolej swasta th jgk. hehe dipendekkn ceritalah.. mula-mula tak tahan sbr gk aku mengajar. maklumlah semuanya nakal-nakal tak pyh citela. dasat sgt ! last-last aku baling je duster pd sape yg bising. bayangkn lah aku penah mengajar student dekat 200 tw. utk subjek HUman resource.. Ooo nk tahu apa subjek aku mengajar?? ha jgn tekejot. :
1/ HUman Resource
2/ Management
3/ Demand management
4/ Introduction to logistic
5/ Procurement
6/ Occupational safety health
7/ Job design
8/ Material handling & storage
9/ supply management
10/ service marketing


da la tu je aku igt . hehe byk tak? ha blik dari kelas tu aku bkn melepak je kt umh. balik terpaksa menghadap buku n buat note utk student kesayangan ni ha. bg dorang paham.. tp kalau dorang nakal gk memang aku cebik sekor sekor. apa-apa pun aku ikhlas mengajar bebudak tu semua. hehehe lama aku kt ctu semua da tahu perangai aku. jadi lama-lama budak-budak ni jadi ngam nan aku. aku psiko je dorang. mostly aku jadikan dorang kawan-kawan je. nk ckp aku kau pn bole. asalkn jgn kurang ajar nan aku. alhamdulillah semua ok.

kadang-kadang mlm minggu sempat lg ha aku ikut bebudak kelas aku tgk wayang sesama. sj eratkn silaturrahim. pegila 4 5 biji kete pn tak pe.eheh.. paling sweet , dorang celebrate besday aku. pandai jgk mereka-mereka ni. nk tgk picture mereka? adalah jgk aku smpt simpan lgi.



Ni pic student aku suapkn aku kek. sweet tak? hehe


Haaa dlm kelas aku ni adalah budak-budak yang spesis nakal tak makan saman. tp dorang ni tiap kali mula kelas n habis kelas, mesti dorang tolong bawakan buku n segala note aku. eleh ! nk amik hati la tuh kn? hehehehe ni la F4 (Farhan, Faizz, Firdaus, & Farid) slalu buat hal. assignment lwt anta. bajet ensem, slu teman aku if aku sedih, lwt dtg kelas. kaki ponteng ! heee




ehe kisah lucu? ermmm ada .. paling tak boleh blah time musim tanda paper exam. korang akan jmpa macam-macam jawapan yg buat aku pecah perut ketawa spjg menanda mark dorang. hadoi..... rasa nk ketuk pale sekor-sekor.. itu je coretan aku mlm ni. gudnite !













betul ke semua masalah boleh di selesaikan dalam dunia ni? TIPULAH !!!!!!


ARGHHHHH !!!!!!! Tension nye.... apa lagi masalah aku ni? kenapa perlu ada masalah? ujian apa lagi ni?????????? hadoi... aku nk gembira macam org lain. kenapa masalah tak pernah habis-habis. kalau masalah aku tak apa la jgk. ni, aku terlibat sm sbb masalah dari org lain ? Betul ke semua masalah dalam dunia ni boleh di selesaikan? sape bole jawab? (Emosi neh ! !)

masalahnya ini bukan masalah di tempat kerja . aku sikit pn tak ada mslh keje. keje aku? semuanya oke. aku happy dengan keje aku skang.. no more tension @ stress in office ! Bagi sesiapa yang tensen pasal keje tolonggggggggggggg lah bersyukur. sekurang-kurangnya korang boleh release tension kt opis ni dgn shopping ke, hang out dgn kwn2. atau buat la apa korang suka. yg pasti tak de sape kacau korang ...

masalah ni jgk bkn sebab putus cinta ke, atau gado dgn bf ke? tak ada !tak ada ! tu benda remeh je. setakat gado dgn laki korang nk stress bagai ni? pe de hal? bsyukur la lg ada dia ada dpn mata kita n boleh kita marah, ketawa sm-sm. gadoh tu kn eratkn lagi hubungan. adoi.. aku xkisah sgt la pasal gado dgn bf ke hape ke kn?? small matter. kalau btol pn ada mslh cmtu? ermmmmm bw la bincang elok-elok. tak pun kalau dia gadoh smpai nk break ? ape de hal? cari la pengganti lain yg lebih baik. sekurang-kurangnya hidup kita tak rugi. tak ada org kacau n ugut-ugut.. kn? still bole senyum n heppi

Masalah duit pn bkn lah! haish. aku tak ada lngsung masalah duit-duit ni. kalau ada pn dok pk cmne nk bayar PTPTN sbb aku ni langsung tak tahu cara-cara bayar. memang niat d hati tu nk bayar. kalau boleh jumaat ni jgk aku pegi PTPTN. sb surat tawaran sume da hilang kn? bagos..bagos !! Duit boleh di cari. asalkn korang jangan brhutang dgn ................. tak perlu cakap. pikir sendiri la dah besor sume kn? skang ni duit bole cari. tp cari cara halal. kalau tak ada duit pn mmg mslh jgk. cuma kene la pandai n bijak cmne nk cari duit tuh if kekurangan. Bab duit pn aku da keje tetap. s0 bulan-bulan gaji aku masuk tak adalah pk byk sgt . semua ckup-ckup utk belanja sebln aku. aminnn

hadoiiiiiiii habis masalah apa nya??? aku sendiri buntu. adakah aku harus salahkn dia atau diri aku sendiri? salah siapa??? siapa yg bawa mslah ni? hurmmm actually cmne aku nk atasi dua perempuan yang aku rasa agk M.E.N.T.A.L ... cmne nk berhadapan org mental ni? aku seyes takut dengan ugutan-ugutan dorang .. hadoi...... mcm ni lah kalau terlalu stress or tertekan. cmne aku nk hadapi pn aku tak tahu. masalahnya aku tak pernah nk cari mslah dgn dorang kot. ish ! cm lagu PSIKO plak. lagu baru tu. try korang dengar lagu tuh..

Aku mmg takut nyawa aku terancan. actually benda ni aku tak ada kaitan pn. tapi perempuan tu adalah ex gf , lelaki aku kawan ni. masalahnya,aku da puas cakap aku ni da break nan bf dorang. masalah apa lg?? kenapa plak salah kn aku ? aku memang tak tahu apa-apa pun. bf dia tinggalkn dia sbb dah tak ada hati sebelum kenal aku lgi. so WHAT ??? ok la mest korang pening kn cerita aku ni. Actually sebelum ni aku happy je. aku tak tahu la plak, bf aku ni ada gf namanya K . dia memang tak ada hati kt gf dia da lama. s0 masa dia memang byk kt aku. dia pn ta layan sgt gf dia. tup-tup, ex gf dia 2 taun lepas si H pn muncul balik. itu lg psiko. nk bomoh bagai. ugut bunuh la.. huhu tp dia ugut bunuh kt K tu. myb dia tak tahu kewujudan aku . kemunculan H ni sbb dia berdendam kt bf aku yg tinggalkn dia dlu. ermm dah playb0y cmtu la. hadoi..

s0 K plak bengang dgn aku sbb kantoi la wujudnya diri aku. kata bf aku, mmg dia ramai pmpuan b4. tp dia cuma syg aku jew.. lgpun antara ramai-ramai, aku je dia bawa jmpa family dia... aku pn tak ada lah caye sgt dia sayang kt aku. tp rata-rata player aku da tanya.

FAKTA : lelaki playb0y ni dia akan jadi playb0y smpailah dia jmpa perempuan yg btol-btol soulmate dia. yg dia rs btol-btol leh jadi bini dia.. huhuhu meremang bulu roma aku. apakah keistimewaan aku kalau la aku perempuan tu? (jgn perasan bole?) huhuhu alah aku cuma tanya je..

ermmm s0 si K ni mmg tak puas ati bagai la. lagi-lagi plak masa dia mengamuk n baring atas jalan masa bf aku mintak break kt dia.. dia baling kunci mangga kt bf aku. mujur lah sempat elak dgn tangan. tapi berdarah kot ! huh ! ermm pastu bf aku mmg bengang smpai tahap pelempang muka dia. dasyat ! aku yg takut... ermmmm s0 skang K tu ugut aku bagai. ckp nk tampar aku cmne bf dia tmpr la. dia ugut nk gtw mental satu lgi H tu aku wujud. adoi. skng ni yang bahaya adalah si H. dia suka ugut bunuh-bunuh. pelik aku. apa aku dapat agak, dia ugut nk bunuh and dendam dgn bf aku. lpas tu mintak duit 5k?? gila ka??? alah ini mest ada dalang amik kesempatan kt H tu . mintak duit la apa la.. TENSION !!! apa aku nk buat? skg ni aku cuma baru tuka nombor.. bf aku? aku da ckp aku break nan dia, tp perempuan-perempuan tu cm tak caye..

aku tingglkn bf aku pn sbb si K slu racun fikiran aku. dia cakap mcm-macam pasal kisah silam bf aku dlu. aku tak bole terima.. sebenarnya apa aku cerita ni baru je 20% dari apa aku alami.. huhu nk cerita kt cni mmg tak habis 20 hari 20 mlm... k la babai.. nk balik umh da.. keje kt opis ni esok plak smbung :)



Tuesday, June 21, 2011

perlu ke peluang kedua? tapi kadang-kadang ada org tak beri kita peluang kedua.. patut ke?


Semua orang perlu di beri peluang kedua. Eceh ! cam skrip dalam cite Nora Eleena lah plaks.. haish ! tak kan tak habis-habis lagi pasal cerita tu . stop ! cerita tu dah habis tayang kt tv der ! skang ni aku tgh seyes bercakap tentang peluang kedua.

Aku selalu beri orang peluang kedua.. ermm tapi kadang-kadang orang tak akan beri aku peluang kedua.. tah ! tak kisah lah. itu hak dia kalau nk beri atau pun tidak kan ???? Sebenarnya bagi aku dalam life ni, maybe dari kesilapan lah seseorng itu belajar . kalau tidak, cmne dia nk tahu apa yg terjadi.

s0 aku terkilan dengan seorang lelaki aku kenal. well walaupun aku baru knl dia, tp tak lah bermakna aku ni kene stick dgn dia je kn?? selagi kita masih belom ada ikatan bf@gf, suami isteri @ tunang, why not aku mencari dan tak berhenti mencari pasangan mana yg terbaik dalam life aku kn? salah ke???? entah ! aku dah ckup baik tak pernah kasi harapan tinggi pada dia.. tak apa la..

memang lah salah aku. tapi cm ne aku nk cintakan dia sedangkn dia jauhhhhhhhhhhhhh kt sarawak?? maksud aku dia sedang jalani latihan nk jadi bakal cikgu kt sn lew... s0 kalau dah jauh cmne nk ada rs tu? kalau ada pn kene la slow-slow.. logik sikit la kn? tapi dalam masa sm aku pn de kenal-kenal lepak dgn kawan-kawan lama kn? apa mslhnye ? ada 1 hari ni aku mmg lost. rasa cm bodoh je kn? entah yg pasti aku sdiri tak tahu pe jd kt diri aku la.. malas nk cite ah ! then entah cmne plak lah, kawan lelaki aku ni tetiba maki dia bagai.. s0 aku xleh nk buat apa laaa...

huuuuuuuuuuuuuu then entah la. tp mcm kene minyak guna-guna kot.. aha terpukau apa aku pn tak pasti. then, tak lama tuh aku dah sedar. aku nk life lama aku. life yg dlu.. tak serabut. tak perlu takut. tak perlu ada mslh. aku cuma nk peluang kedua dari si bakal cikgu bawa aku ke kehidupan lama aku. itu je.. tapi dia maki aku balik.. mula-mula aku mesej dia oke. tapi tak perlu la nk emo kn?? nk marah-marah.. kalau tak nk kasi aku peluang kedua? aku terima la.. kita tak ada jodoh.. s0 ermmmmm aku ralat sbb aku tak di beri peluang kedua untuk balik ke kehidupan lama aku..

bye ! sekian.. penat dah taip..




Monday, June 20, 2011

IF Only (sambungan) ... movie sedih..

hye... hari ni aku nk smbung review movie IF ONLY. .. hehehe ermm takat mana ek smbung smlm? Oh pasal dia bangun tido tu kan kan kan??? haaa rupanya dia mimpi je smlm.. s0 lega gila hati dia. pe lg dia peluk la gf dia. dia besyukur sgt sbb itu cuma sebuah mimpi. bila da tak ada org tersayang baru lah kita igt pe jadi kn?

s0 apa yg tak sedapnya... saat ke saat, dia baru perasa something.. cuba teka apa???
ha .......... sebenarnya, dia baru perasan. apa yg dia mimpi semalam, sejibik - jibik berlaku pada hari dia bangun dari mimpi tuh. cm dejavu la. apa dia mimpi tu sm je berlaku . dia mula tak sedap hati la.. walaupun perkara tu dah di elak, dia tetap berlaku. contoh dlm mimpi, c gf terkena cerek panas. s0 dia da warning awal-awal kt gf dia jgn pegang cerek panas tuh. melecur tak pasal. then gf dia alert la.. tup-tup seminit tuh, tangan gf dia tetap melecur terkena alat penggulung rambut. kn ke panas juga?? s0 dari ctu la dia cuba ubah pe je jdi dalam mimpi dia.. sedih jgk la...

then cth kedua. dlm mimpi dia, ms on d way pegi tempat kje. dia jalan-jalan dengan gf dia. tetiba de org naik moto nk balik minuman n aiskrim dlm tong sampah terkena gf dia nye baju. kotor la.. s0 tk reality ni dia ckp kt gf dia lalu jalan lain la.. s0 lalu la jalan lain. tup-tup tgh jalan, de org main skate tgh minum air n aiskrim terkena gf dia jgk.. kotor sm tempat dlm mimpi tuh. seee sedih kn laki tu... dia tahu myb dia akan kehilangan gf dia tuh. cuma dia diberi ms utk luangkn masa n hargai gf dia.. huhhu

s0 byk la peristiwa berkaitan mimpi dia yg sm. sbb tu aku ckp jgn terlepas pandang cerita ni wlw seminit. nk pegi tandas paused !. then since tu dia spent ms nan gf dia. pegi jalan2. dia tak kisah pasal keje da. dia cuma nk luang ms nan gf dia. memang btol-btol buang tabiat kot gf dia pk . ye la tiba je perangai berubah.. pelik semacam.. takut plak.. s0 smpai la kt konsert tuh pn dia pegi teman. sebiji jalan cerita dlm mimpi dia. restoran pn yg sm. tempat sm. dia tahu ajal semuda dah tak bole lari..

s0 lepas makan tuh dorang nk balik naik teksi. tup-tup teksi tu teksi sm dlm mimpi. then pemandu pn yg sm. cuma kali ni lelaki tuh masuk sekali dlm teksi tu. ermmmmmm s0 smpai trafic light tuh btol la ada lori mabuk langgar teksi dorang naik. lastly, yg mati adalah bf dia sbb dia peluk gf dia ms lori tuh langgar. dia lindung gf dia.. sedih .... sbb tu org ckp, org nk meninggal ni perangai dia pelik kn??





IF ONLY ( apa korang buat kalau diberi peluang untuk putar masa? @ peluang kedua?)



tengah kemas-kemas barang tadi, aku terjumpa bekas cd-cd aku. dalam tu ada macam-macam cerita. ada cerita korean MY GIRL, ada cerita melayu, jepun. tapi paling banyak korean la.. hehe ... ermm tapi ada 1 cd tu aku pegang and aku terus teringat jalan cerita movie tuh. actually skg aku da beli note book HP, so memang tak perlu da cd-cd ni semua.. note book mana ada tempat masuk cd. s0 kene pakai hard disk le skg.

s0 nama movie mat salleh tu adalah, IF ONLY . dalam melayu nya. kalau laaa... s0, emm cerita ni sgt padat dengan nasihat yang bagus tuk pasangan agar lebih menghargai org kita syg . jgn bila dah tak ada baru nk hargai kn? emmmmm maybe la maksud tajuk cite ni kalaulah dia masih ada la kot.. hehe aku teka je...

oke cerita dia bermula bila c bf dia ni bgn tdo n tgk awek dia ngah praktis nyanyi. then, gf dia ni mtk c bf dtg ke konsert okestra mlm ni. tp lelaki ni asyik bz memanjang dengan keje. keje. keje. keje !!! huhuhu smpai tak ada ms dgn gf dia. c gf dia buat-buat la faham yg bf dia bz padahal dia selalu trasa. mn taknya konsert okestra sebelum ni pn bf dia tak penah menjenguk. s0 cerita ni kene tengok 1 1 jgn bagi terlepas wlw nk ke bilik air pastikan paused oke.. ha apa special nye? ala korang tahu la nanti..

then, hari ni gf dia cm moody gk la. yela. mtk dia dtg tgk pn susah ke? pastu smpai c gf dia terpegang cerek panas tw. tak sedar cerek tu panas.. ermmm c lelaki cool je. then dorang bertekak pasal cuti hujung minggu ni. c bf janji nak spend time bcuti ke kg gf ni. tup tup tak jadi sebab bf dia kene keje. byk keje. workaholic gila laki ni.. huish ! tak ada life. gf dia ni plak musician. ermmm jd life tu enjoy he tak de pening pale n bz....

On the way nk p konsert ptg tuh, c gf ternmpk bf dia pegi beli tiket kt airport. hati dia berbunga sbb pk mest bf dia tipu pasal tak boleh cuti. dia tetap nk pujuk becuti gk hujung bln ni.. dia nk suruh bf dia mintak cuti. dia senyum je dari jauh tp tak de lah pergi kt bf dia. lgpun dia nk cepat kn. then, dalam hati dia da pikir mest bf dia nk suprised je and main-main pasal tak bole cuti..

then al-kisahnya, c gf sedih sbb bf dia tetap tak dapat datang ke konsert malam tuh. dia sensorang je.. hati mesti sedih. then dah nak bis tu baru bf dia dtg. s0 diorang mkn mlm kt restorang after konsert habis. then, tiba-tiba diorang bertekak kes yg holiday tuh. dah la mmg c gf dia hangin dgn bf dia tak datang konsert. tambah lg bila dia tanya pasal holiday tuh bila. c bf boleh cakap dia ada outstation. menangis la gf dia.. pikir c bf beli tiket bercuti. rupanya bf dia beli utk pegi outstation. kalau korang bengang tak???? bf dia sikitpn tak berbincang dgn dia..

c gf dengan bengangnya smbil menangis terus lari keluar dari restoran. bf dia mest la kejar.. smpai kt luar tuh. gf dia terus masuk teksi nak blah. tp bf dia tak ikut pn masuk.. ermmm biasalah couple gaduh.. s0 perempuan tu terus tutup pintu and mintak pemandu teksi cepat blah. tiba-tiba masa teksi tu berhenti utk lampu merah, satu lori mabuk kot langgar teksi tu.. ermmmmm gf dia mati depan c bf... memang menyesal tak sudah bf dia sebab selama hayat gf dia, dia tak pernah bahagiakan gf dia. baru dia sedar dia terlalu bz.. memang dia hilang arah... tak tahu apa nk buat.

Ha ni barulah di namakan bila dah hilang and tak ada baru nk hargai. dia mula teringat apa gf dia ckp and buat sebelum ni. selama couple baru hari ni gf dia menangis and merajuk cmni. sebelum ni awek dia tetap senyum and pendam. sabar .. dia btol-btol bersalah sebab lebih pentingkn keje. s0 utk apa dia keje lg? sebelum ni dia keje untuk life dia and wife dia... so smpai menangis-menangis dia tertido..

esok pagi tuh, dia bangun. ada perasaan sunyi. gf pn dah tak ada. selalu pg-pg gf dia yang kejutkan. dia menangis lagi... memang sebak la.. tup-tup dia ngah layan feeling ..tiba-tiba gf dia bawakan sarapan... dia tekejut gila .. cm nampak hantu. mana tak pelik gf dia.. rupanya semalam dia cuma bermimpi.. tapi mimpi tu macam real... ha... rupanya cerita ni baru nk bermula.. tadi tu introduction jeeeee.. hehehe korang rasa pe jadi?? ermm kalau nk tahu, lepas ni aku update yg baru.. skang nk sambung kerja jp :)










review (Laddaland)




haaaa weekend ni je aku da tengok 2 movie.. bapok dasyat ! huhuhu ermmmmm ala untuk hilangkan stress.. s0 kali aku nk review pasal movie seram LADDALAND ... cerita hantu thailand . ermmmmmm cerita ni mcm lama je . aku masuk hari tuh jam 1.45 habis dekat 3.45 la rasanya. fuh ! sangat la lama...

permulaan cerita ni memang la slow.. ermm ala dia cuma cerita macam mana dia pindah barang. baru pindah ke rumah baru di kawasan perumahan yang dipanggil LADDALAND .. hehe ermmmmm rumah agak cantik and mcm kawasan mewah la kalau kt malaysia ni. tapi, yang aku pelik, masuk sikit-sikit ceritnya hanyalah mengenai kisah orang mental yang bunuh diri. sebab apa jadi mental pn tak tahu. then tahu-tahu je bunuh diri..

biasalah kejadian seram ni start bila ada 1 kes pembunuhan kt 1 rumah berdekatan family yang baru pindah ni. tiba-tiba dorang 1 perumahan gempar de kes majikan ni bunuh pembantu rumah dia.. dia rosakkan muka pembantu rumah tu dgn teruk sekali and sumbat mayat dlm peti ais berhari-hari baru tahu ada mayat. emmm since tu la hantu tu tak tenang and kacau 1 perumahan. tapi.... mcm pelik je.. tak de la part dia kacau org sgt. ala setakat keluar cmtuh je... ermmmm motif cerita ni yang aku kureng nk paham.. uhuhu..

lagi plak kes jiran dorang ni cm pelik. bini dia slu tgk wife jiran dia ni lebam2 kt muka. ermmm seram gk la.. laki jiran dia cm baran je.. dorang baik la.. anak-anak brkawan. smpai lah tiba-tiba gempar jiran dia ni mati 1 family sebab si suami jiran tuh membunuh seisi keluarga dia. katanya sb masalah kewangan. ermmmmm tp sadis gler laaaa.. sebab tiap mlm family cm ada je kt rumah. maybe roh kot.. tp tak logik gk, apa motif cite ni tah? nk cakap pasal org mental n ada masalah so bunuh diri n keluarga?? hadoi.... tak apa aku layan je lagi..

last-last org yg dok ctu semua pindah tak tahan gamok area tuh. yg aku pelik dorang tak tahan sbb apa aku pn tak th. tak de pn review pasal hantu tu kacau rumah org ke apa ke. tw-tw sume nk pindah. sume letak board rumah tuk dijual.. tp dorang 1 family je tak pindah lg sbb husband dia syg kt rumah tu. ermm memang cari padah la kn? bila ank dia kene kacau bagai.. s0 ada 1 part dia igt ank dia mati d tembak oleh dia. padahal ank dia terkena bahu je. dia pn bunuh diri sbb rasa tak layak jadi ayah kot. adoi korang tgk? apa jenis cerita laaaa . baik aku tgk 3 2 1 inta la lagi syok ! ..


kalau banding dgn cite hantu thailand lain. aku paling suka shutter ! fulammak wei ! cite hantu gempak tuh. motif cite pn tw nape jadi cmtuh. kn?? s0 aku kasi cite ni 3/10 je la... :) tu pn sbb ank laki dia cute sgt :)

ha lupa. kalau korang tgk cite ni. ermm korang perhati cover movie ni. hantu dia sm tak mcm hantu dlm cerita ni ..ehehe tgk sdiri k sm tak? no komen !

Sunday, June 19, 2011

Review (3 2 1 CINTA)






Siapa kata cerita ni tak best ? bagi aku la? ok apa.. tak berat. lawak and boleh hilang stress tgk lakonan Diana ni berlakon jadi tomboy. hehe sebenarnya aku suka tgk farid kamil. Handsome weh wa cakap lu ! ...

Oke la. jumaat lepas aku tgk cerita ni kt Alamanda. ermmm sebenarnya tak plan pn. main redah je la... s0 tgk2 ada lagi kosong. apa lagi, kalau tiket yang d sponsor selalu, aku tengok jep :) hehehehe best jadi mem besar... (poyo !) .. hurmmm oke la.. buat apa ckap banyak.. tujuan aku ni nk review pasal movie baru ni la..

bagi aku permulaan cerita ni dah best. dah boleh gelak-gelak la.. ye lah ! mana tak lucu bila c diana ni drift motor besar tu dengan pakai baju cm lelaki da. aku tengok sebiji cm pelumba motosikal. dengan helmet dia yg besau tu boleh plak masa dia park tunggu trafic light de minah dalam kereta yg gedik2 mintak no fon? hahaha lawak lah ! tak bole blah tgk perempuan gedik mengayat. tak tahu padahal tu perempuan..

lepas tu aku suka part c diana ni selamba badak air dia mengorat farid kamil dalam cerita tuh. fu yoo korang lau tgk cerita ni, mest korang tak penah tgk ada perempuan yang memang btol-btol desperate nak kn bf.. s0 dia sanggup buat apa je. plus-plus c diana dalam cerita ni agak tomboy and tak pernah bercintan. jadi dia tak tahu lah apa yang dia buat tu memalukan diri sendiri . tapi aku suka semangat kental dia yang tak pernah mengaku kalah.

tapi memang nampak comel je apa c diana ni buat. hehe tapi kalau aku jadi lelaki tuh la, aku sendiri ngeri and gerun ada org minat cm tu sekali. eheee... ermmm pertengah cerita tuh dah agak bosan la.. tah.. hehe biasalah. tak ada la apa sangat cerita ni just for fun. tak perlu nak brfikir. rileks sudeh...cuma aku tak suka penampilan ayam. opss ! silap, piere andrea dalam cerita ni.. kenapa SERABAI sangant bhai !! lu tak cukur janggut berapa lama ??? huhuhu sangat la nampak kotor.. i don like!

ending dia aku tak brapa suka laaa sebab dia bkan nan farid kamil. tapi lasttttttttttttttt sekali tuh syok Oooooo ! hahaha lawak la.. kesian farid kamil. lepas dari azab tomboy tergila-gilakan dia, tiba plak bleh muncul bapok kn ?huhu tak bole lupa la part tuh...


Oh aku kasi movie ni 6/10 :) heeeeeeee














Friday, June 17, 2011

Review kisah lelaki slu curang? (versi lepas gf dia balik)

aku kalau ikutkan malas nk post entri bodoh ni. maybe ngah angin kot. hahaha bkn aku angin dgn bf dia. tapi gf dia yg sgt bodoh ni. AKu rasa la. tapi lantak ! ada aku kesah?? WTH .. itu kisah hidup dia. biarkan lah.

Nk tahu kenapa aku angin ? ha .. sebenarnya, aku marah n angin sebab gf dia ni balik la mlm arituh. dia pn dok call2 kwn2 yg merepot dlu. tanya bf dia ada kt kedai shisha tak? lepastu da dekat kol 11.00 mlm, aku dgr cerita bebudak tu la.. dia turun.. n ikut bf dia smpai la kt pintu rumah perempuan dia slu tido. dia leh p tego bf dia.. last-last bf dia senyum n tak gelabah. just cakap tipu dah balik awl...

smlm aku pn call kawan aku tuh. si gf tuh.. korang tau? dia ckp dia trust kt bf dia.. dia ckp setakat tido umh pempuan, ta de hal lah ! dia tak tahu bf dia mengkongkek (ayat kasar maaf !) stiap malam. jp2 nan kakak. mlm esok nan adik. semua lelaki tu cerita kt kawan2 dia.. ish ! tolong la kaum perempuan.. kalau korang?? korang boleh terima ke ? nape la bole berbaik-baik .

Yng aku bengang sgt bukan apa. aku tak kisah la itu hal dia.. tapi dia boleh cakap, dia tak pecaya apa yang kawan-kawan dia cerita pasal bf dia.. dia lebih trust bf dia ??? omg !!!





padah minyak pengasih ??

OMG !!! ermmm padah terkena minyak pengasih ni boleh membuatkan seseorang tu. Istilah 'Minyak pengasih' amat terkenal di dalam masyarakat Malaysia. Ia adalah sejenis bahan yang digunakan untuk "memikat" hati seseorang agar dapat menimbulkan rasa kasih kepadanya dan sanggup berbuat apa sahaja kerananya. teruk kan ? Tapi ada juga sesetengah tu menggunakan minyak pengasih semata-mata untuk mendapatkan org yang disayangi. agar org tu sayang dan jatuh hati pada dia. tapi WHAT THE FUCK ! if guna cara halus ? inini yg aku angin sgt. (eh pesal aku angin? huhu mcm berlaku kt aku jep. no no no !)

Minyak pengasih mostly terkenal dengan nama minyak dagu. huish seram kn?
minyak dagu apa?? Sebenarnya ianya dari campurtangan JIn yang mampu membuatkan seseorang terpengaruh kepada tuan yang empunya minyak. Kaedah pembuatan minyak ini juga dari kaedah sihir. Ramuan yang digunakan ialah kadang-kadang terdiri daripada bahan-bahan yang kotor dan berbisa. Contohnya seperti miang buluh, bisa ular, air liur katak, dan sebagainya. Kesemua bahan-bahan ini dicampurkan dan kemudiannya diperam dengan masa yang lama dan seterusnya dipuja dengan kaedah sihir. Selalunya pengamal minyak pengasih ini menyimpan di dalam botol kecil, bagi memudahkan dibawa kemana-mana.

Apabila minyak tersebut berkurangan selepas kekerapan penggunaan, maka kaedah pemujaan JIn dilakukan semula oleh pengamal tersebut ataupun bomoh yang mereka dapatkan. Setiap kali upacara pemujaan, darah ayam atau darah tuan itu sendiri disediakan untuk makanan kepada JIN yang berada di dalam adunan tersebut. Huish geli siot.. entah apa-apa je la.. emmm .

Kesan-kesan setelah terkena dengan minyak pengasih ini ialah:
1) Terasa minat dan kasih kepada si pengamal minyak pengasih tersebut.
2) Amalan ibadah kepada Allah semakin kurang, malah kurang penghayatan.
3) Teringat-ingat dan cinta yang mendalam kepada si pengamal tersebut.

Ini dah macam kes cerita khurafat. korang penah tgk cite khurafat ? arahan
shamsul yusoff tu??? haa cmtu la lebih kurang org yang terkena minyak
pengasih ni ha.. kan da mati last sekali.

Bagi memastikan sihir dan ramuan SIHIR mereka menjadi, kebanyakan mereka akan menyapu minyak tersebut pada mana-mana anggota badan si mangsa. Dan selalunya mereka menyapu pada nadi atau urat darah. Ini kerana apabila mangsa disapu minyak pada bahagian tersebut maka secara cepat JIn akan bertindak terus masuk kedalam perjalanan darah mangsa dan seterusnya menguasai diri mangsa. Pada ketika itulah mangsa akan terasa ngairah dan suka kepada si pengamal tersebut.

Ha untuk nk mengelak dari terkena sihir amalkan :
1) Membaca Ta'awuz dan Basmalah pada setiap kali menjamah makanan.
2) Mengamalkan Mathurat pagi dan petang.
3) Ketika hendak makan atau minum, baca "Bismillahillazi layadhurruhu ma'asmihi syai un, fil ardhi wala fissamaak, wahuwassami' ul 'alim" sebanyak 3kali.

Tuesday, June 14, 2011

Kenapa lelaki slu curang ?

Fuh ! kalau aku cerita kt kawan aku tentang perangai bf dia masa dia balik kg, cmne gamok ?? tapi kenapa semua lelaki (rata-rata yang aku jmpa laaaa ) semuanya akan berlaku curang di belakang kekasih? eh, tak sayang gf ke? tak kesian kt mereka-mereka ni ke? time kene kt tmpt kau, tw plak nk jeles, melenting n pukul bagai kn?? pelik aku dgn sikap manusia ..

Al-kisahnya begini, kawan aku balik kg selama sebln . maklumlah cuti semester. s0 sepanjang sebln dia d sarawak, bf dia ni selalu tido rumah perempuan lain. mlm-mlm kalau lepak, dia mest melepak kat meja awek-awek sambil hisap shisha. Wah ! elok sgtlah kan perangai kau tuh ! meluat aku... Nk di pendekkan cerita, aku sebenarnya tak tahu pun budak tu curang. Aku tahu pn dari kawan-kawan lelaki yg lain. dorang dah jemu kot tgk perangai c lelaki ni. Mana tak nya, hampir sebulan dia tak balik tido kt rumah sendiri. sebok bangga bagai cerita sana-sana sini yang dia tido rumah perempuan.

mmg lah rumah perempuan tu dgn dia tak jauh mn. alah berbeza blok jew ! aku hangin gk sbb melampau tuh. Kalau melepak n tido saja tak pelah ! ini dia dengan bangganya bercerita yang dia setiap malam Make Love dengan pmpuan tuh. WTF !! huhu kesian kawan aku yang bakal akan pulang ke sni esok tanpa pengetahuan dia sendiri. padan muka kau ! sebenarnya, smlm kawan-kawan dia sendiri dah pn repot kt gf dia perangai bf dia cmne.

nasihat aku utk kawan aku tuh, esok bia dia intip sendiri kemana bf dia pegi.. ktorang cuma kasi klu je la.. jeng jeng jeng .. sebenarnya bf dia tak tahu dia balik esok ke sni.. suprised !! ..











Monday, June 13, 2011

Kenapa sekarang ramai sgt org psiko ???

kesian kan kalau di serang gangguan mental ni (pic credit google)


Penah tak korang terfikir kenapa sekarang ramai org yang psiko atau lebih bahasa kurang ajarnya mental ? apa puncanya mental atau gangguan mental ni ? aku pun boleh terjangkit klw da selalu di ganggu org cmni. haish !simpang malaikan 44 .tak nk aku ! Oke, di pendekkan cerita, aku tak bape nk tahu kenapa seseorang itu boleh terkena gangguan mental? mungkinkah kerana tidak sanggup berhadapan situasi tersebut ? atau terkejut dgn perubahan yang berlaku secara tiba-tiba. contoh macam putus cinta kn? itu contoh senang la.. nanti kasi contoh susah takut tak paham plak!
ermmmm tah lah. mcm2 berlaku dlm life aku lately. nk kata ok, ke tak aku sendiri tak pasti . tp  macam tak oke je.. tapi sape-sape pun mest takut d ganggu lebih-lbih lagi org tu agak mental. dah sah-sah kita nmpk tak btol. kn ? s0 apa penyebab sakit ni ? ad0h !... kita ignore lah apa yang berlaku dlu. jom siasat apa penyebab gangguan mental ni??? 
Gangguan mental ni sebenarnya sesuatu yang sangat biasa berlaku di samping beberapa kes tertentu yang menunjukkan simptom mcm psiko secara langsung. Bermaksud, kita dapat tengok cara dia yang secara langsung contohnya kalau resah atau kemurungan. Ada mslh besar atau terlalu memikirkan sesuatu, fobia terhadap sesuatu peristiwa atau penyalahgunaan dadah. yelah, dalam kehidupan, manusia ni kadang-kadang tentu pernah mengalami sesuatu kejadian yang membekas dalam seluruh keperibadian. kita sdiri tak tahu kn? peristiwa tersebut boleh disebut traumatis. antaranya mungkin org d sayangi meninggalkn kita. alah konon-konon macam pakwe tinggalkn makwe dia ke setelah 2 tahun bercinta. tup tup jantan tuh da jatuh ati nan gadis lain. meleps gadis lama... maruah tergadai, wang ringgit, masa d bazirkan semata utk sang si kekasih yang d anggap  bakal suami . patut tu memang lah tak patut. adoh. si lelaki pn sm, kalau rasa masih tak ada komtmen, jgn la aniaya perempuan. kesian... kn dah cmni ? sape susah??
ada pulak peristiwa di mana kehilangan org tersayang di sebabkn kematian. ibu bapa, keluarga, kekasih dan sbgnya.  Namun kadang-kadang penyakit mental ni pun boleh berlaku di sebabkn keturunan. oh bahaya ni ! huhuhu minta d jauhkn ... ermmm s0 lebih elok menjaga diri dari terkena. selalu nya mereka-mereka ni akan cuba mengugut dan mengancam nyawa org ramai yang di anggp merbahaya pda diri dia. sedangkn kita tak ada pape pn. mereka yang lebih-lebih. 
kalau dah ada kawan-kawan or org terdekat yang terkena penyakit ni. silalah bawa mereka jmpa pakar kaunseling sebelum melarat. tak pun beri ubat-ubatan atau cuba bantu dari segi nasihat. tapi org ramai jangan la lagi menambabkn beban fikiran mereka. ibu bapa, keluarga, teman-teman, kekasih perlulah beri sepenuh kasih sayang dan menyokong apa d lakukan pesakit . jangan biarkn mereka terus teringat sesuatu yang hanya boleh merosakkn ms depan mereka. 
kesimpulannya : 
kalau dah di ugut seseorang yang d anggap macam mental tuh, cepat-cepatlah repot ke polis. hehe takut lah nanti jadi apa-apa. aku pun takut jgk . tapi try la ubat pemikiran orang untuk sukakan sesuatu kehidupan yang normal. 




















Sunday, June 12, 2011

Ah bkn mcm kisah novel !

tiba-tiba je bila kau di transfer ke satu kawasan baru, then bermakna ada kehidupan baru. segala-galanya baru. kawan-kawan, tempat keje, suasana rumah, dan bermacam-macam lagi. Bf? pn baru. al-maklumlah perpindahan pn boleh di katakan atas dasar utk melupakan si dia atau kisah lama.. then, di tempat baru, mula mencari kenalan-kenalan lama yang bekerja di kota yg sm. mana tahu boleh hilang bosan. 
tak sangka perpindahan ke sini juga membuat hidup kau lebih bermakna. mula rapat dengan kenalan lama berlainan jantina. pastilah akan bibitkan perasaan syg dan cinta. ala macam cite novel jgk. mestilah konon-konon pertemuan tak dijangka. jodoh pertemuan bagai kn? haha da agk da.. konon-konon macam kebetulan baru la jodoh kn ? s0 dalam kehidupan baru ni lah dunia ni mcm kau je yg punya. yang ada lah kn? 
semua rasa indah bila happy. tapi tak sangka bila kegembiraan tu cuma sementara. tekejut bila dapat tahu lelaki tu playboy .. ermmm itu pun lepas kantoi ada mesej perempuan lain . rupanya perempuan tu yg dia dah tak de hati. lelaki tu kata, memang dalam ramai-ramai perempuan hanya kau je yg dia syg and buat jatuh hati. yg lain-lain hanya suka and hati dia tak tetap. buktinya, dia dah bawa jmpa kau jmpa family dia and bincang utk merisik. argh ! semua tu cm cite novel.  tapi bila tanya mak dia, terbukti mmg tak pernah ada sorang pn perempuan dia bawa berjmpa family nun jauh di kelate . fuyooo ! ambik paling jauh la ....
then, lelaki tu plak skang sanggup tinggalkn semua kejahatan dia utk kebaikkan kini. boleh pecaya ke laki cm tu? buktinya, dia sanggup redah pkul 4 pg bila tak sedap hati fikir si perempuan ni sakit. yelah, perempuan tu pn cuma anta mesej sekeping ckp "sakit.." mana si laki tak resah. bila dah dtg tgk si perempuan tido lena tahan kesakitan, dia pn pulang sbb pikir si perempuan ada di luar atau sakit teruk. itu boleh bukti dia baik ke? hurmmm not easy !
then apa lagi? si perempuan merengek nk arnab, si lelaki yg playb0y nye dlu belikan. habis duit rm200 ! .. entah btol atau tak si lelaki betul-betul kene penangan cinta atau cuma helah?? argh ! cite novel je tuh.. tapi stiap mlm keluar mkn si lelaki sanggup bayarkan utk si perempuan. sepanjang tempoh 5bln kenal , memang 5 bln la si lelaki bayarkan makanan. belikan peralatan rumah cm biskut, vitagen, dsb... btol ke laki tu berubah ?? ish mcm tak pecaya lagi..

tapi kesetiaan terbukti lagi bila laki itu kantoi lagi dgn perempuan lain. si perempuan sedih. bala apa lg???  macam biasa, lelaki tu ckp dia tetap pilih si perempuan yang dah buat dia jatuh hati tuh. mengamuk la perempuan yang 1 lagi. setelah semua tergadai, wang riggit. masa ??? lelaki tu cuma terdiam ms kant0i. itu pun lepas si perempuan pegi cari lelaki tu d rumah seseorang. rumah seorang perempuan ...
segala mula terbongkar pasal lelaki tu. bila kene buat pilihan. lelaki tu ttp pilih si perempuan yang dia dah bawa balik jmpa keluarga dia... btol ke istilah playb0y ni " cuma sygkn seorang, wlw dia ada ramai gf lain?" wtf !! 
argh !!! makin agresif bila si permpuan tu maafkan lelaki itu. tapi tak lama kemudian kantoi lg bila muncul seorang gadis yang mengaku ex gf lelaki itu 2 tahun lpas. gadis itu mengugut dan mengancm nyawa lelaki itu dan perempuan yang ada besama dia.. satu-satu mesej di hantar gadis itu dengan penuh marah.. hati perempuan itu makin tercalar.. 
antara mesej yg d terima : 
" Z, aku nk ko mampos !"
"aku nk ko balik dgn aku. ko tak paham ke? aku nk kita tebos dosa dlu"
"lelaki biadap ! kuang ajar " Bila semua mesej2 dia tak d bls z.
"Ko tggu apa aku boleh buat. aku akan bunuh awek ko sbb dia penghalang aku nk hidup dgn ko. tuggu cyg."
"Ko igt ko akan terlepas. selepas ko calarkan maruah aku. aku berdendam dgn ko z !"
"aku akan btobat lepas aku selesai bls dendam pada ko"
"klau aku tak dpt ko, sape-sape tk akan dapat ko. aku tak kisah wlw aku ke tali gantong sekalipun."
" aku nk bunoh ko z !"
Masya ALLAH ! bala apakah ?? si perempuan btol2 tekejut. bila di selidiki. gadis itu berdendam dengan lelaki itu kerana dia pernah tinggalkan perempuan itu. mereka smpt couple 2 thn namun dlm ms yg sm pernah menggugurkan anak 2 kali ???? arghh  !!! si perempuan tak tahu apa harus di lakukan.. 
lelaki tu cuma berkata kisah lama yg dia sendiri tak pernah ulang lagi skang ? begitu senang?? si perempuan tetap juga msih syg kn lelaki.. wlw hati marah.. bengang ! tahu kenapa ? bila dapat tahu dirinya diberi minyak pengasih? tak mahu tuduh. tapi minyak tersebut terlalu pelik. telah di ambil gambar dan tunjuk kepada ustaz. memang sah gayanya mcm botol minyak pengasih. subhanallah ! patutlah si perempuan tidak dpt lupakan si lelaki.. rupanya ... 
tapi tujuan lelaki itu kerana dia memang sygkn si perempuan itu. dalam hatinya memang perempuan itu saja di syg. dia cuba utk memenuhi segala keinginan perempuan itu. apa sj perempuan itu mintak dia cuba carikan duit and belikn.. tapi kenapa dia sanggup kejam pada wanita-wanita lain?? dia juga perempuan and wanita??
si perempuan buntu..
eh da byk je mengarut??? btol ke? boleh buat novel ke??
ermmm apa anda rasa jika perkara ini berlaku btol-btol ??? 
 apa tindakan anda?

Review KL Gengster


Seri0usly cerita ni sangat best and memuaskan hati... tak membosankan.. aku tgk sbtu lepas punyala ramai org beratur ! Dalam cinema tu aku dok concentrate tgk cite ni. sampai nk pegi toilet pn rasa sayang.. hehehe.. Dah la di tambah dengan pelakon-pelakonnya yang ensem ! i loike !.... lagi-lagi aaron aziz ada.. paling aku tak boleh tak tengok, pelakon kegemaran aku ADI PUTRA pn ada.. fuh ! gua minat gler sama dia woo0oo... tak tgk cite samsons & Delaila dlu ? Ensem kan beliau .. eheheee...
Okeh ! stop cite pasal lain. Skang ni aku nk review cikit cite ni. Mostly cite ni memang la agak ganas. tapi kita nk tunjukkan kat umum apa dah berlaku skang je. Memamng tak nafikan semua ni wujud, tp seganas itu kah mereka? taklah dapat di buktikan.. Cuma bab kuang ajo dengan org tua tu . Memang ada segelintir anak muda skang kuang ajo dgn org tua. dalam cite tuh, siap bole sepak kot pakcik tu sb anta air lambat ? ko sape nk marah2? even menteri or org-org besar pn tak pnh bising cmtu..
Lagi cite ni tak adalah part perempuan sgt. cuma tunjuk part adik c Aaron aziz. sheera tu je yang dah rosak. lain-lain tak ada lah sgt scene perempuan kn ? tapi paling aku suka part Aaron aziz berlawan.. fulammak !!! tabik la. aku tiba je rasa nk ada boypriend cmtu . yang gagah ensem & dapat protect aku dr apa-apa je... caya lah ! 
tapi kelemahan cite ni sb aku menyampah dgn anak yusof haslam. nape dia ckp pelat cina plak dalam cite ni? nk kata muka cm cina? aku tgk cm melayu btol ada lah.. adoh ! itu jela kot. sbb maybe dia nk berlakon sm dlm cite dia ni, kita bagi jela dia peluang nk interframe jgks. kesian.... 
 
s0, aku dengar de desas desus mengatakan PEKIDA nk saman FARID KAMIL n SHAMSUL pasal dedah indetiti mereka ?huhuhu tp memang pn.. aku pn cm tahu sikit-sikit cmtuh lah. apa-apa pun dorang ni tak kacau org lau org tak kacau depa ...
antara scene menarik bagi aku :
part ni zizan ngah meroyan kete dia d bakar gengster2 SHARK (shamsul)

part aaron aziz and adi putra berlawan. actually dlm cite ni dorang beradik-beradik. cuma adi putra (adik) agak nakal n hati gelap cikit. biasalah anak muda bermasalah. tp tetap ensem !

Part aaron aziz melompt nk tendang adik dia.. part ni mantap beb ! cm real je. hebat..

wah aku suka gaya jalan adi putra. ensem ! macho ! dia pn kuat dalam cite ni.



Oh lupa.. aku kasi cerita ni.. 4.5/5 

=)

Friday, June 10, 2011

haish... pagi2 kene hantar kereta servis kt per0dua..

Seri0usly Hari ni kene bangun awal even weekend.. Adoh ! kene hantar kereta aku pergi servis daa.. actually dah hampir 7 bln aku tak hantar kereta servis .. huhu kesian dia.. s0 lepas ni aku hantar kereta aku ke per0dua.. Ni kali ke empat aku hantar kereta servis. terpaksalah prepare duit RM500.. huhuhu .. 
Nk pakai kereta sangat kan ? haa kene la pandai-pandai jaga and hantar servis.. tak kanlah nk pakai cmtu je kan?? s0 nk pakai kereta ni bukanlah mudah pn. Ikutkan naik LRT pn boleh pergi pejabat. Tapi, sometimes kita pn perlukan kereta. Org lain fikir kita yang pakai kereta ni best lah. Boleh pergi mana-mana... boleh bergaya.. Tapi bila di fikir-fikir, nak beli kereta tu kenelah fikirkan banyak faktor. Mana nak fikir minyak kereta, road tax tiap tahun, servis and maintenance, bayar bulanan kereta tu .... kene cuci plak setiap minggu. Jaga kebersihan kereta dalam dan luar... Bila keluar shopping tu, mulalah kunci, and pasang lock yang paling tak boleh dicuri. macam-macamlah ragam org yang dah berkereta. 
Macam aku, dalam kereta aku ni dah macam rumah kedua. Eh ! maksud aku... segala jenis kasut, aku parkir dlm kereta je.. Baju keje yang dah berir0n aku gantung .itu pn lepas ambik dari dobi.. oh ! da lewat ni.. date dengan perodua jam 10.15 a.m.. 
s0, OUT to Perodua ... daaa =)

ni la kereta kesayangan aku... hehe

Argh !! i LOVE my car...

apa perasaan yg muncul, bila tahu ex bf @ lelaki yang pernah kita rapat nk berkahwin ?? tehehehe ...

Seri0usly musim cuti sekolah ni memang ramai org kahwin. dah memang macam tradisi je tiap kali cuti sekolah, mesti bersusun kad jemputan kahwin aku terima. ada yang pos, yang email, call and macam-macam. s0 aku terima dengan hati terbuka, dan wish semoga kekal hingga tua okeh ! .. hehe skang ni memang musim member-member aku kahwin. s0 apa lagi, memang ada je la kawan-kawan yang akan call. baik lelaki mahupun perempuan. cuma aku je tak sempat nk datang. ada yang kt perak, pahang, jb. entah ! kekangan masa jadi masalah sekarang.  memang skang rmai kawan-kawan aku dah mendirikan rumah tangga.  aku? aku je ta pasti bila.. entahlah ! ada jodoh adalah kan ? aku pun tak berapa suka cakap pasal perkahwinan or isu ni. Bagi aku ada jodoh, ada lah.. Sabar jela. 
Nak di jadikan cerita lah kan. ecece ! ermm aku agak terkejut la suatu hari tu aku dapat calling from some 1 yang menjemput aku ke majlis perkahwinan dia? Then dia bg kad jemputan pn melalui FB trend zaman skang kn? s0 wlwpun agak terkejut aku buat-buat lah selamba . tak nak lah d katakan melepas or whatever !! argghh !! tp biarlah kan. Cuma tipulah kalau aku ckp yang sikitpun aku tak de rasa apa-apa. Gembira tu adalah. yelah, tengok org nk berkahwin. Umo pn da nk 30 an kn? s0 bagus lah tu.. 
Balik pada cerita tadi, aku memanglah agak terasa sikit dengan berita perkahwinan dia. al-maklumlah, sebelum ni aku sangat rapat dengan mamat ni. ermmmm entahlah. hehehehe tak apa, dia bukan teman lelaki aku pun. aku pn doakan dia bahagia smpai ke akhir hayat. Cuma agak ralat kenapa perkara macam ni aku lambat tahu.s0 sekarang ni dia dah pun selamat di ijabkabulkan dengan pasangan dia 4hb jun lepas. Pagi tadi aku tengok gambar kahwin dia kt fb, so itu yang keluar entri hari ni . hehehe... baguslah jgk. at least penyumbang kepada idea aku untuk post kan entri. 
well, memang lah perkenalan aku dengan mamat ni agak sweet. tapi let him go. Tak kisahlah. cuma aku saja nk cerita balik cmner mula-mula kenal dia. Memang dia ni agak EGO dan poyo dari mata kasar aku. Agak apa org kata..... ermmmm perasan bagus kot. Gitu la kot. Actually dia ni client aku. Aku plak time tu consultant utk jabatan dia. satu hari, Datuk bandar jabatan dia ni mtk aku temankan semua staf berkursus di Johor Bahru selama 4 hari 3 malam. aku on je  ! dapat gk aku bercuti kan ?? tehehehe... 
s0 sepanjang kursus di Pan pacifik hotel tu, aku kene la consult 98 pekerja jabatan tu yang hadir. mak ai ramai kan ??? ehehehe antara ramai2 tuh semua baik n ramah nan aku. semuanya layan aku baik, kecuali ada sorang mamat ni.. Ya ALLAH !! dia punya poyo n berlagak biar lah aku n tuhan je tahu... sgtlah berlagak ! igt aku heran kot. WTF !! hehehehe sepanjang 4 hari tu, aku ada gk cuba senyum kt dia. tapi dia buat bodoh ! memanglah tak di nafikan dalam ramai-ramai peserta tuh, dia paling hensem ! bujang wlwpun umo 28 ! jawatan tinggi . pengarah projek ??? ok what !s0 ckup la pakej nk smbong kn? konon jual mahal..... ada aku kesah??? 
since dia cmtu, aku mmg tak nak tegur dia dah. kerek nak mampos ! biar ... aku buat keje aku s0 what? , n tak pikir pasal dia.. untuk apa? haha tak de makna. tapi apa yang amazing nye, masuk hari terakhir we all kt JB tu lah , tup2 aku dah nak blah pergi airport, mamat poyo ni datang kt aku minta no hp ??? aha.. jadi lu pikir la sendiri nape dia cmtu ??? 
s0 after that we all memang close n boleh di ktakan setiap malam keluar bersama mkn je oke ! then smpailah aku dah pindah KL now, tup2 aku dgr dia dah nk kahwin ?? tak ke tekejot beruk ? ehehe... pikir lah sendiri .... aku pun dah malas nak tanya dia apa dah jadi. eheheheh...

Wednesday, June 8, 2011

Kenapa boleh wujud penyakit Psiko ?

Nak smbung ke kisah aku yang seterusnya tuh? ish macam bahaye je kan ? slagi kes tak selesai, aku ta nak lah bercerita or komen lebih lanjut. Rasa cm tak kene tempat. buatnya dia pun baca blog aku ni tak ke niaya ?? bukan susah pn nk cari blog ni. taip je apa-apa yg ada kene mengena tentang diri kita dah keluar kan ??? 
kes memang makin rumit n berbahaya. Aku tak pasti kenapa Z ta nak lagi buat repot polis tuh .Katanya tunggu dlu. Tah la.. keadaan dah makin bahaya.. itu je aku boleh cakap. Aku nk Z buat laporan polis . at least laporan untuk covering je ke kan ?Arhgg !! tension la.. macam-macam nak kene fikir smpai aku sendiri tak pasti adakah aku patut ikut campur dalam permasalahan ini. Sedangkn memang aku tak terlibat pun. Oke aku decide after semua da selesai baru aku akan cerita lah.. buat masa ni macam berbahaya ... 
Sekarang ni, aku cuma nk Z dapatkan balik dua dua kereta dia  tuh je.. then semua kembali kepada asal and selamat. tak nak la dendam jiwe kesumat bagai ni.. Bosan !! 
kesimpulannya : 
macam mana penyakit psiko boleh wujud? @ Kenapa seseorang boleh dapat penyakit tuh???huuuuuuuuuu pening nk menjawab. tapi bagi aku seseorang maybe la ada penyakit psiko tu d sebabkan oleh faktor tekanan. maybe dia penah kena tamparan hebat sebelum ni kan ?? Perempuan ni pn seorang janda anak 2. tapi aku tak nafi dia still cantik. Ermmmm tah lah ! maybe dia sayang sgt kt Z tu kot. smpai tak boleh nk terima kenyataan..

Tuesday, June 7, 2011

Ish memang perempuan gile @ Psiko??

Actually, entri ni aku patut post dua hari lepas lagi. Kira nya da banyak ketinggalan n nak basi dah apa yang aku nk cerita . Tapi tak apa la, at least cerita ni bersiri-siri lah jugak. aku sendiri tak pasti cmne kesudahan cerita ni nanti. Tapi lately banyak kisah-kisah pelik yang terjadi kat aku ni. Boleh blur dibuatnya. 
Oke ! sebenarnya, masa ahad bf aku ni mintak clash dengan ex gf dia untuk kali yng ke berapa ratus pn aku xpastilah. memang sebelum ni pn dia da mintak clash. sebab perempuan ni sangat lah psiko ! aku sendiri takut . tapi perempuan ni ta nak lepaskan bf aku. s0 memang sepanjang aku couple dgn bf aku ni, perempuan psiko ta pernah tahu kewujudan aku ni. Bf aku si Z (bukan nama sebenar) ;p ni mmg tak nak appear kn aku depan perempuan tu. Sebab bahaya katanya. Whatever !! .. 
Z terpaksa pergi umh dia sb dia ugut nk bunuh diri lepas Z mintak break lagi. Z terpaksalah pergi untuk elak benda buruk berlaku. s0 jam 1 ptg tuh Z dah pergi sana atas izin aku la wlwpun aku dah membebel sejam sebelum tu. Sape ta marah kn bf sendiri nak pergi jmpa perempuan lain. Then Z janji nan aku nak balik around 2.30 ptg. Dia cuma nk tgk apa yg berlaku. memang kali ni Z nekad gler nk break. Perempuan tu memang la agak berusia umurnya dari Z. Maybe umor dia 40 kot. tp serius cakap muka n style perempuan tu ta macam umo 40 an. tp macam 30 an cmtu la.. still muda ! vouge oke !! hehe.. tp s0rry i sikit tak rasa tercabar ye !.. 
Sepanjang Z pergi umah dia, aku apa lagi. tido je la.. ari minggu kan hari untuk rest. kan kan kan ??? s0 sedar-sedar time tuh jam da pkul 3.00 ptg. Aku call Z tp xjawab. Mesej ta balas.. Haish ! sape ta angin ni Bhai !!!!! menyirap gler darah aku kot. Aku memang tak sedap hati dah. duduk tak kene. berdiri ta kene. apa nak buat ek?? Aku pikir2.. then aku terignat aku penah curi alamat rumah perempuan tua tuh kat Z. ermmm lepas siap-siap tuh, aku terus capai GARMING aku then ikut je lah hala tuju dari alamat tuh. 
Masa aku smpai kt apartment perempuan tu duduk. aku dah nampak kereta Vios Z. s0 betullah ni rumah perempuan tu. ! dalam fikiran aku cuma fikir +ve ! aku memang bengkak gler nan Z. Aku pikir dia d0k sbuk melayan ex dia smpai lupakan aku kn?? aku memang nk je serang dorang. Alamat da jmpa. Aku naik la tingkat 5 then dada aku memang berdebar nampak kasut Z luar rumah perempuan tu. 
Aku dengan selambanya ketuk je pintu n cari Z. Menggelabah muka Z. Tapi time aku datang tu, aku tgk dorang tgh bergaduh. Perempuan tu dah muka sememek nangis bagai ! Korang tahu? rupanya perempuan tu kunci Z dalam rumah dia n sorok kunci rumah. Dia tak kasi Z keluar ke mana-mana. Tapi bergelut punya bergelut, akhirnya dapat gak kunci rumah . Ingatkan drama da habis smpai stu kn? THen ktorang turun kt bawah sbb perempuan tu cakap dia nk amik barang dia kt dalam kereta vi0s Z. Ktorang follow je ... tapi smpai kt bawah tu dia meroyan nangis bagai. Melalak sambil menggelupur . Dia cakap tak nak lepaskan Z. 
Aku sendiri tak sanggup nk tengok situasi tu. Perempuan tu sangat agresif smpai dia baling kunci mangga pada Z. Nasib Z tahan dengan tangan. tapi berdarah jgk lah !!! perempuan tu plak memang macam benci giler dengan aku. DIa tak dapat terima kenyataan kewujudan aku. Tindakan perempuan tu aku rasa memang sangat memalukan kaum perempuan. menangis, menggelupur. Ermmm aku pun tak pasti kenapa lah Z boleh kenal perempuan macam tu. Beza umur tu jauh  . Z baru 26 tahun. Dalam hal ni aku banyak diam je. 
Then perempuan tu tiba-tiba boleh plak call kawan-kawan dia konon nan belasah Z. dia tetap xpuas hati dengan Z. Setiap tempat or daerah ni mostly ada org jaga right? ermmmm s0 perempuan ni dah guna khidmat sorang brother yang jaga area situ untuk settle masalah ni.. Yang kotrang tak puas hati . Perempuan tu amik kereta Z dua dua sebab sakit hati. sekarang ni. memang dia dah curi viva Z. Vios Z pn dia mtk brother tu simpankan sebab sakit hati. WTH ??? ermmmm  
after dah settle tuh . then perempuan tu macam waras sikitla. then dia panggil Z kejap. lepas 2 minit, Z pun masuk kereta aku tuk balik. Nk balik dengan kereta dia kn dah kene amik dgn perempuan tu??? ermmmm macam2 hal lah ! cuma permpuan tu sempat menjerit cakap." aku tak akan lepaskan kau Z ! kau tahu kan, mati je dapat pisahkan kita ! aku sayang kau ! tapi aku akan pastikan aku dapat kau Z !!" then lepas tu dia ludah kt Z ??? haish.. geli si0t !!.. 
ermmmm psiko tak ??? huhu ktorang terus je blah dari apartment dot dot dot tu  !